Acest website foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea lor de catre dumneavoastra.
Newsletter

Filtrare produse

Producator
Industrii
Tip coduri
Flexibilitate
Standard de protectie
Temperatura de operare
Culoare
Rezistenta

Cititoare Coduri De Bare Industriale

Cititoare coduri de bare industriale – echipamente ce performeaza in orice conditii

Odata cu cresterea competitivitatii din fiecare industrie, este indicat sa ai la dispozitie echipamentele portivite care sa te pozitioneze sau sa te mentina in top. Cititoarele de coduri de bare de orice tip contribuie la crearea unui sistem fiabil de gestiune care, la randul sau, duce la cresterea eficientei de operare. 

Cititor cod de bare industrial – performanta ridicata si usurinta in utilizare

Cititoarele de coduri de bare industriale sunt fabricate pentru a procesa coduri de bare 1D sau 2D chiar si in cele mai aspre conditii. Au un design robust si capacitate mare de citire, fiind in acelasi timp usor de utilizat. Le mai intalnesti si sub denumirea de scanere coduri de bare.

Mediul de lucru industrial impune folosirea unor astfel de cititoare coduri de bare. Lucrul in depozit sau in fabrica creste riscul de loviri accidentale, presupune de cele mai multe ori un mediu cu temperaturi extrem de mici sau de mari. De aceea in astfel de conditii este necesar un cititor robust.

Scannerele din aceasta categorie sunt incastrate in carcase care le ofera rezistenta ridicata la contactul cu apa si praful, fiind in acelasi timp protejate impotriva cazaturilor repetate de la mare inaltime.

Domenii de utilizare a unui cititor de cod de bare industrial

Scanerele de coduri de bare industriale pot fi utilizate atat in mediile dure din productie sau depozit cat si in comertul cu amanuntul din industria de retail.

Desi un scaner cod de bare industrial poate avea un cost initial de achizitie mai mare decat un cititor cod bare de uz general, pe termen lung costurile sunt mai mici din cateva motive:

  1. Perioada de utilizare mai mare – un cititor de cod de bare industrial este mai rezistent si poate fi utilizat o perioada mai mare de timp fara a fi inlocuit cu altul nou
  2. Costuri de intretinere mai mici – se strica mai greu deci nu necesita reparatii dese
  3. Usurinta in utilizare – perioada de training a noilor angajati se reduce considerabil. In retail este cunoscut faptul ca rotatia personalului are o viteza foarte mare.

Cititor cod de bare industrial – criterii de alegere

In functie de specificul si nevoile afacerii, un cititor de coduri de bare industrial trebuie sa fie capabil sa scaneze coduri deteriorate, murdare sau slab imprimate si sa fie usor de manevrat.

Atunci cand faci alegerea trebuie sa tii cont de elemente precum: temperatura de functionare, viteza de scanare, tipuri de coduri scanate, standardul de protectie.

Temperatura de functionare a unui cititor de cod de bare industrial – in fisa tehnica a echipamentului sunt mentionati 2 indicatori legati de temperatura: temperatura de operare si temperatura de depozitare. Un astfel de scaner cod de bare este operational atat la minus 20 de grade Celsius cat si la 50 de grade Celsius.

Viteza de scanare – un cititor de cod de bare industrial poate avea o viteza de 36 de scanari / secunda ajutand astfel la cresterea productivitatii angajatilor.

Coduri de bare scanate – un scaner cod de bare industrial poate scana atat coduri lineare de tip 1D cat si coduri 2D.

Standardul de protectie – el mai este intalnit si ca standard de protectie si se exprima prin sintagma IP urmata de 2 cifre. IP = prescurtarea de la Ingress Protection. Prima prima cifra reflecta rezistenta la praf iar a doua cifra rezistenta la contactul cu apa. Un indice de protectie IP65 este foarte potrivit pentru un cititor coduri de bare industrial performant.

Consultanta gratuita in alegerea unui cititor cod bare industrial

Apeleaza cu incredere la expertiza noastra cand vrei sa cumperi un scaner cod bare. Iti putem oferi oricand consultanta gratuita pentru ca alegerea unui astfel de echipament poate deveni o misiune dificila.

Scopul final al acestui echipament este sa citeasca si sa interpreteze corect datele continute de codurile de bare. Insa corectitudinea datelor citite depinde si de calitatea codurilor tiparite. Astfel poti avea nevoie de construirea unei solutii complete, care sa includa, pe langa un cititor cod bare si o imprimanta etichete si poate chiar si un anumit tip de etichete autocolante. 

In plus, din portalul nostru iti poti alege cititoare coduri de bare la cele mai mici preturi. Tot ce trebuie sa faci este sa intri in contact cu noi pentru a obtine o oferta personalizata, potrivita cu necesitatile tale de business. 
Suport online