Acest website foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea lor de catre dumneavoastra.
Newsletter

Etichete Autocolante

Etichete autocolante – tipuri si caracteristici

Etichetele sunt menite sa ajute la clasificarea si evidentierea produselor pe care sunt aplicate. Aplicarea pe produse este mult mai usoara atunci cand se folosesc etichete autocolante.

Etichetele autocolante sunt fabricate din hartie, polipropilena sau poliester la care se adauga un strat de adeziv. Combinarea materialului etichetei cu tipul potrivit de adeziv tine de modul in care vor fi folosite etichetele:

-         pe produse depozitate in conditii comune, fara expunere la agenti mecanici sau chimici.

-         in medii cu temperaturi extreme, conditii de umiditate ridicata sau prin expunere la agenti chimici.

Sunt mai multe criterii in functie de care pot fi clasificate etichetele: dispunerea - in rola sau in coala, tipul de adeziv folosit - semipermanente sau permanente, materialul din care sunt fabricate - hartie, poliester sau polipropilena, modalitatea de tiparire - etichete care se tiparesc direct termic sau prin transfer termic. acest ultim criteriu depinde de tipul de imprimanta de etichete folosita.

Etichete autocolante in functie de dispunere

In functie de modul in care sunt dispuse intalnim 2 tipuri de etichete autocolante: in rola si in coala. De regula pentru afacerile care necesita un volum mic de etichete, tiparite cu imprimante laser, se utilizeaza etichete autocolante in coala.

Atunci cand volumul este mai mare, se utilizeaza etichete autocolante in rola.

Etichete autocolante in rola

Acest tip de etichete se tiparesc fie cu ajutorul imprimantelor termice fie in tipografie, cu ajutorul tiparului flexografic – in special pentru volume foarte mari.

Rolele sunt de diferite dimensiuni, de aceea este important sa stii tipul de imprimanta de etichete pe care il vei folosi pentru tiparire.

Etichete autocolante in coala

Pentru imprimantele cu cerneala sau imprimantele laser sunt utilizate etichete autocolante in folii de format A4, de regula. Numarul de etichete / coala variaza in functie de suprafata fiecarei etichete.

Avantajele utilizarii de etichete autocolante

Dintre beneficiile utilizarii etichetelor autocolante enumeram cateva:

-         posibilitatea utilizarii de aparate de etichetat, si prin urmare eficientizarea operatiunilor

-         cresterea productivitatii angajatilor si a operatiunilor, in special in domeniul transportului si a inverntarierii. 

-         sunt foarte usor de utilizat, putand fi inlocuite rapid atunci cand e nevoie – cu conditia sa fie etichete autocolante cu adeziv semi-permanent.

Consultanta alegere etichete autocolante – gratuit

Inainte de a achizitiona etichete autocolante informeaza-te corect in legatura cu mediul la care va fi expusa eticheta, la imprimanta de care dispuiu pentru tiparire, la volumul de etichete autoadezive de care ai nevoie.

Noi iti oferim sfaturi utile la alegerea etichetelor, tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi si sa ne dai detalii despre cum doresti sa le utilizezi. 
Suport online