Acest website foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea lor de catre dumneavoastra.
Newsletter

Filtrare produse

Producator
Industrii
Culoare
Lungime
Latime
Diametru interior
Tip adeziv
Tip material

Etichete Autoadezive

Etichete autoadezive – caracteristici si clasificari

Exista doua tipuri principale de etichete autoadezive: permanente si detasabile (intalnite si sub denumirea din engleza: removable), in functie de tipul de adeziv folosit. Ele pot fi aplicate permanent sau temporar.  

Adezivul poate avea compozitii diferite, in functie de conditiile la care sunt expuse etichetele, durata de utilizare si conditiile de depozitare. Astfel, intalnim adezivi pe baza de apa, de cauciuc sau acril.

Etichete autoadezive in functie de tipul de adeziv folosit

Etichetele cu adeziv pe baza de apa trebuie folosite doar in mediile uscate.

O eticheta autoadeziva pentru care s-a folosit adeziv pe baza de cauciuc au o aderenta mai mare la suprafata la care sunt atasate. Totusi rezistenta lor scade daca sunt expuse razelor UV. Prin urmare trebuie evitata expunerea la soare a produselor etichetate astfel.

Etichetele cu adeziv pe baza de acril pot fi manipulate cu usurinta. Pentru produsele cu durata mare de utilizare care au nevoie de etichete autocolante rezistente in timp, acest tip este foarte util.

Enumeram mai jos cele mai intalnite tipuri de etichete autoadezive, conform tipului de adeziv:

Etichete permanente – o eticheta autoadeziva de acest tip va fi folosita pentru marcarea preturilor produselor textile, alimentare, etc.

Etichete puternic adezive – se foloseste un material special pentru etichete autoadezive care se aplica pe obiecte siliconate

Etichete detasabile – adezivul folosit la acest tip de etichete permite ca ele sa poata fi dezlipite usor, fara sa lase urme.

Etichete cu destinatie speciala – este folosit pentru industria auto, industria chimica, in zonele unde sunt necesare etichete autoadezive care sa reziste la temperaturi extreme si expunere la substante chimice.  

Etichete pentru congelare – adezivul utilizat este special pentru etichetele autoadezive din industria alimentara folosite la alimentele congelate.

Etichete autoadezive in functie de forma

Sunt 3 forme de baza in care intalnesti etichetele: rectangulara, banda continua, forma personalizata. 

Etichete autoadezive rectangulare

Forma rectangulara se regaseste de regula la role de etichete auto-adezive velum pentru marcatoare de pret. Etichtele rectangulare se mai pot diferentia, la randul lor, in 2 categorii:

-         etichete autoadezive cu o singura taietura

-         etichete autoadezive cu spatiu intre doua etichete consecutive – cu gap

Etichete autoadezive banda continua

Acest tip de etichete se foloseste in special pentru aparatele de etichetare. Se pot tipari de la coduri de bare pana la mesaje de avertizare (pentru instalatiile electrice, de exemplu). Exista insa si imprimante de etichete speciale pentru aceste benzi, care sunt prevazute cu cutter pentru taierea la lungimea dorita.

In compozitia lor se folosesc materiale care rezista la temperaturi extreme sau la conditii de umiditate ridicata. Este specifica utilizarea de culori fosforescente care atrag atentia asupra textului tiparit.

Etichete autoadezive cu forma personalizata

Etichetele autoadezive cu forma speciale pot fi obtinute la comanda, in functie de necesitatile afacerii tale.

Se pot gasi ca forma standard cele rotunde si patrate. 

Alegere etichete autoadezive – consultanta oferita gratuit

Ajuta-ne sa te ajutam! Contacteaza-ne daca ai nevoie de etichete autoadezive, mai ales daca ceea ce cauti difera de modelele existente in portalul nostru.

Este foarte important sa alegi corect modelul de eticheta, el fiind in stransa legatura cu echipamentele de care dispui pentru etichetare: imprimanta, aplicator de etichete, cititor cod de bare.

Da-ne detalii despre cum ai nevoie sa folosesti etichetele si te ajutam sa gasesti exact ceea ce iti trebuie. Imbunatatim permanent oferta de produse de pe site asa ca nu ezita sa ne contactezi pentru oferte speciale la etichete autoadezive!
Suport online