Acest website foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea lor de catre dumneavoastra.
Newsletter

Filtrare produse

Producator
Industrii
Culoare
Lungime
Latime
Diametru interior
Tip adeziv
Tip material

Etichete

Etichete – tipuri si modalitati de utilizare

Cand vorbim de etichete, acestea sunt utilizate pentru marcarea preturilor pe produse, pentru tiparirea codurilor de bare necesare identificarii produselor / persoanelor sau pentru mai buna organizare a obiectelor din jurul nostru. Etichetele sunt intalnite in toate industriile, de la retail, productie si distributie la sanatate sau administratie.

Utilizarea atat de diversificata a etichetelor a dus in timp la o mare varietate de produse, in functie de materialul din care sunt fabricate, de scopul pentru care sunt utilizate, de mediul la care sunt expuse, de modalitate de ambalare.

Unde utilizam etichete preturi

Cel mai des intalnite sunt etichete de pret, pe care le vedem in toate magazinele, indiferent de produsele comercializate. Unele sunt simple, afisand doar numele si pretul produsului. Intalnim insa si etichete personalizate cu marca producatorului, in special la haine.

Etichete sunt esentiale si general in productie si depozitare si in special in retail si distributie. Codurile de bare tiparite pe ele ajuta la identificarea produselor si la gestionarea stocurilor intr-un mod foarte eficient.

Tot mai des se folosesc etichetele de identificare persoane, de tip bratara. Ele sunt utilizate pentru accesul la concerte, in hoteluri cu oferte all inclusive, in complexuri spa sau in spitale.

Tipuri de etichete autoadezive A4, in rola, coala sau etichete autocolante - simple sau personalizate

Etichetele pot fi clasificate in functie de multe criterii, determinate in special de scopul pentru care sunt alese. Va prezentam mai jos cateva dintre criterii, pe care le consideram relevante in procesul de alegere al celui mai potrivit model de etichete.

In functie de materialul din care sunt compuse, gasiti etichete din hartie, etichete textile, etichete din plastic.  

Un alt criteriu relevant este modul in care eticheta se ataseaza la produs. Intalniti astfel etichete autoadezive, sau etichete fara adeziv sau autocolante. Etichetele autoadezive, la randul lor, pot avea adeziv permanent sau adeziv care se poate inlatura.

Daca luam in considerare modalitatea de ambalare, gasim etichete in rola sau etichete in coala.

Toate tipurile de etichete autoadezive A4, in rola, coala sau etichete autocolante pot fi simple sau personalizate in orice forma la preturi de producator.

Cum se folosesc insa aceste criterii ca sa fii sigur ca ai ales eticheta potrivita?

Cum alegem eticheta potrivita

Pentru a face alegerea cea mai eficienta in ceea ce priveste tipul de etichete pe care vrei sa le folosesti, enumeram mai jos cateva elemente care sa te ghideze in acest proces. In anumite situatii, elementele de luat in considerare trebuie corelate intre ele.

Utilizare etichete

-          Ai nevoie de etichete pentru trasabilitatea produselor sau pentru procesul de identificare?

-          Etichetele trebuie sa fie permanente, ai nevoie sa le indepartezi sau sa le repozitionezi?

-          Aplicarea etichetelor se va face manual sau automat?

Mediu expunere etichete

Determinarea mediului la care sunt expuse etichetele este critic in alegerea materialului din care sunt facute. Acesta trebuie sa reziste mediului de expunere astfel incat sa fie eficiente.

-          Sunt etichete folosite in mediu interior, sau exterior?

-          Vor fi expuse la temperaturi extreme?

-          Manipularea etichetelor presupune riscul de abraziune sau contact cu substante chimice?

Suprafata de aderare

-          Din ce material este suprafata pe care va fi atasata eticheta? Este din sticla, metal vopsit sau otel?

-          Ce caracteristici are suprafata de atasare? Este moale sau dura? Dreapta sau cubata?

Tehnologie de tiparire

In functie de tehnologia de tiparire utilizata trebuie sa corelezi materialul din care este fabricata eticheta cu imprimanta utilizata si cu alte consumabile implicate in procesul de tiparire, cum ar fi ribonul sau tonerul. Unele imprimante, cum ar fi imprimantele portabile, tiparesc prin metoda direct termica, pentru care nu ai nevoie si de ribon.

In schimb pentru imprimantele cu transfer termic, ribonul este un consumabil de care trebuie sa tii cont. riboanele sunt de mai multe tipuri, in functie de materialul care se doreste a fi tiparit.

 

Consultanta gratuita selectare etichete preturi

Selectarea celei mai bune etichete se poate transforma intr-un proces dificil, avand in vedere toate criteriile mentionate mai sus. Daca elementele ajutatoare sunt prea putine, contacteaza-ne si te vom consilia in a face alegerea cea mai eficienta pentru tine.

Fie ca ai nevoie de de etichete autoadezive sau fara adeziv, de etichete personalizate sau simple, din hartie sau material plastic, la noi gasesti etichete preturi avantajoase. Iti vom construi oferte de etichete personalizate nevoilor afacerii tale.
Suport online