aparat de etichetat

Aparat de etichetat – Solutii de etichetare

In Aparat de etichetat by Carmen0 Comments

Aparat de etichetat sau imprimanta de etichete?

Un aparat de etichetat reprezinta o alternativa la imprimanta de etichete. Ele nu se exclud reciproc. Fiecare dintre ele acopera nevoi diferite.

aparat de etichetat

Aparat de etichetat

Un aparat de etichetat este mai potrivit pentru etichetarea obiectelor mici sau foarte mici. De asemenea, un aparat de etichetat se preteaza pentru volume mici de etichetare.

In comparatie, o imprimanta de etichete, in special o imprimanta de etichete industriala, este utilizata pentru dimensiuni si volume de etichete mari.

Un aparat de etichetat este configurat pentru utilizari multiple astfel ca diferitele tipuri de etichete sunt compatibile la o varietate de suprafete: aluminiu, sticla, otel si plastic, fibre.

De asemenea aparatele de etichetat asigura tiparirea la cerere sau tiparirea de etichete folosite pentru cantarirea de produse precum produsele perisabile, in care greutatea articolului variaza de la ambalaj la ambalaj. Sunt regasite si pentru tranzitul produselor.

Aparatului de de etichetat putem sa atasam spre utilizare si  etichete RFID sau etichete inteligente, etichete holografice, etichete coduri QR, etichete care vor sa fie dovezi de manipulare, descurajare pentru falsificare sau etichetare pentru a semnala referinte ale sursei.

Aparat de etichetat – domenii de activitate

O companie poate utiliza un aparat de etichetat pentru a aplica diverse adrese de expediere si informatii despre produs dar si afisarea codurilor de bare, controlul stocurilor si preturilor.

aparate de etichetat

Aparate de etichetat – domenii de activitate

Aparatele de etichetat sunt regasite in diverse domenii: cosmetica, comenzi prin serviciul de curierat, farmaceutic, alimentar, electronic, constructii si comunicatii.

Aparate de etichetat le regasite intr-o gama diversa de unitati de productie care permit automatizarea completa a procesului de tiparire/aplicare dar si unitati manuale care asigura tiparirea simpla a etichetelor.

Aparat de etichetat – utilizare

In functie de domeniile de utilizare exista aparate de etichetat pentru uz casnic, aparate de etichetat pentru birouri si pentru etichetare industriala.

Aparat de etichetat pentru uz casnic si birouri mici. Sunt acele aparate de etichetare destinate uzului personal fiind concepute pentru a plasa etichete cu adrese pe plicuri si pachete sau chiar etichetarea accesoriilor si bijuteriilor de lux precum bijuterii de aur si de argint.

aparat pentru etichetat

Aparat de etichetat pentru birouri mici

De asemenea aparatele de etichetat le achizitionam si pentru organizare eficienta a bibliorafturilor, dosarelor, rafturilor si obiectelor office.

Aparat de etichetat pentru mediul office. Aparatele desktop de etichetat sunt destinate sa eticheteze CD-uri, discuri video digitale (DVD), ecusoane de nume,  dosare si rafturi.

Aparat de etichetat industrial. Este utilizat in domenii ce presupun activitatii intense avand un design robust , capabil sa distribuie automat si sa aplice etichete fara ajutorul unui operator.

Deoarece acest tip aparat de etichetare poate fi masiv, este adesea folosit de companii mari, cu o flux semnificativ de produse si de spațiu disponibil pe masura.

aparat de etichetat

Aparat de etichetat industrial

Gama aparatelor de etichetat industriale cunoascute ca si etichetatoare este creata exclusiv pentru aplicatii industriale, electricieni instalatori de cabluri, beneficiind de o etichetare eficienta a cablurilor, panourilor de distributie, intrerupatoare, porturi de retea sau de telefonie, conductelor si alte componente de instalatii.

Aceste etichete sunt solutia ideala pentru instalatii solicitante atat la interior cat si la exterior protejand textul etichetei de efectele caldurii, frigului, umezelii dar si a abraziunilor si substantelor chimice.

Aparate de etichetat –  alte tipuri

In functie de specificatii exista doua tipuri de aparate de etichetat:

Aparat de etichetare semiautomat este usor de utilizat, foloseste etichetarea autocolanta si este compatibil industriei alimentare pentru etichetarea pe flacoane si obiecte rotunde, sticle.

Nu necesita mentenanta constanta pentru modificarea dimensiunilor containerelor și etichetelor adecvate pentru sticla, plastic, PET, sau recipiente compozite.

Un aparat de etichetare semiautomata include cea mai recenta tehnologie. Beneficiaza de microprocesor controlat, unitate de etichetare cu fibra optica si sistem de detectare a containerelor.

Aparat de etichetare automat este util pentru a plasa eticheta exact pe forma produsului. Caracteristica unica a lor este compatibilitatea diametrelor cu produsele. In plus, este functioneaza fara intreruperi.

Acelasi aparat poate eticheta diverse produse in cadrul aceluiasi flux: flacoane mici, sticle, recipiente din aluminiu sau plastic.

Viteza de tiparire depinde de lungimea etichetei si este sincronizata cu viteza transportorului pentru a asigura calitatea.

Aparat de etichetat – beneficii

Interfata prietenoasa: Sistemul de operare a unui aparat de etichetat este proiectat pentru a creste eficienta operatorului si creeaza o experienta de lucru mai buna.

Rentabil si practic: Achizitionarea unui aparat de etichetat presupune o mentenanta ocazionala, consum redus de energie cat si economisirea fortei de munca si timp. Acesti factori ajuta la cresterea ratei de productivitate si a unei economii de costuri pe termen lung.

Tehnologie avansata si rezistenta: Un aparat de etichetat include tehnologii avansate, sisteme de operare rapide si un design ergonomic rezistent. Astfel, el este adaptat mediilor profesionale dure asigurand in acelasi timp eficienta.

Economisire de resurse: Etichetarea cu un aparat de etichetat nu necesita o mentenanta a bazei de date. Sunt necesare doar unele setari de marime: lungimea, latimea si distanta dintre etichete.

Daca ai nevoie de aparate de etichetat intra in platforma B2B ItDepot pentru Echipamente si Consumabile. Aici gasesti o gama extinsa de aparate de etichetat de toate tipurile si pentru toate bugetele.

Leave a Comment