Acest website foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea lor de catre dumneavoastra.
Newsletter

Filtrare produse

Producator
Industrii
Culoare
Compozitie
Lungime
Latime
Dispunere
Diametru interior

Riboane

Riboane ceara si riboane rasina - consumabile esentiale in tiparirea termica

Cand vorbim de riboane ceara si riboane rasina, acestea sunt consumabile folosite pentru un anumit tip de imprimante si anume cele care tiparesc prin transfer termic.

In procesul de tiparire etichete de preturi, de coduri de bare, de carduri PVC folosim adesea riboane ceara sau riboane rasinaUn al treilea tip este ribon cu ceara si rasina utilizat in special atunci cand folosesti o imprimanta etichete. Acest ribon este de fapt un ribon ceara imbunatatit cu rasina.

Criteriile de clasificare pentru riboane sunt mai multe, si le vom detalia mai jos. 

Tipuri de riboane ceara si riboane rasina in functie de compozitie

Ribon ceara

Un ribon ceara este utilizat in special pentru tiparirea de etichete de hartie. Este potrivit pentru hartia mata sau semi lucioasa. Textura moale a cerii duce la o rezistenta scazuta a etichetelor tiparite expuse la zgarieturi si murdarie.

Exista posibilitatea imbunatatirii calitatii unui riboan cu ceara prin adaugarea de rasina in compozitie, astfel incat sa creasca rezistenta.

Riboane cu ceara se folosesc foarte mult in retail pentru tiparirea etichetelor de produse, in transporturi pentru etichetele cu adresele de livrare si in depozite pentru etichetarea marfurilor.   

Ribon rasina

Riboane rasina se utilizeaza pentru etichete din plastic, expuse la zgarieri, care intra in contact cu substante chimice, sunt expuse umezelii sau temperaturilor extreme.

Un ribon rasina este recomandat pentru tiparirea etichetelor de inventar, pentru etichetele textile. De asemenea, riboane rasina sunt utilizate si pentru etichetele de containere cu substante chimice, pentru etichetele din industria auto.

Tiparirea cu riboane rasina permite expunerea etichetelor tiparite nu doar in mediu interior ci si in exterior. 

Ribon ceara si rasina

Un ribon ceara si rasina este rezistent la murdarie si la expunerea la diverse substante. Este alegerea perfecta pentru etichetele din hartie si reprezinta o optiune potrivita pentru etichetele sintetice care nu sunt expuse la temperaturi extreme sau la substante chimice dure.

Riboane ceara si rasina se folosesc cu succes in tiparirea etichetelor de produse, pentru etichetele de depozit, pentru cele utilizate in domeniul retail si pentru domeniul sanatatii.

Riboane ceara si riboane rasina in functie de dispunerea cernelei

Riboanele sunt specifice procesului de tiparire prin transfer termic care se realizeaza prin incalzirea rezistentelor  prezente in capul de imprimare al imprimantei.

Acesta preseaza asupra suprafetei ribonului de ceara si rasina care se incalzeste si imprima pe suprafata care trebuie tiparita cerneala cu care este acoperit.

In functie de dispunerea cernelei care acopera folia, un ribon poate fi: ribon "ink in" sau ribon "ink out".

Ribon Ink in

In cazul unui ribon ink in, fie ca este ribon ceara sau ribon rasina, cerneala care acopera folia ribonului este dispusa pe partea interioara a infasurarii foliei

Ribon Ink out

Un ribon rasina ink out cerneala este dispusa pe partea exterioara a infasurarii foliei.

Dispunerea cernelei este un criteriu foarte important in alegerea tipului de ribon, pentru ca trebuie adaptat caracteristicilor tehnice ale imprimantei.

Alegerea gresita poate deteriora capul de tiparire al imprimantei, intrucat dispunerea inversa a unui ribon ceara / ribon rasina, cu cerneala catre capul de tiparire si nu catre suprafata care se doreste a fi tiparita, duce la directionarea cernelei catre rezistente. 

Consultanta alegere riboane de ceara si riboane rasina

In functie de scopul utilizarii, de dimensiuni si de culori gasesti riboane ceara si riboane rasina cu pret diferit. In portalul nostru gasesti riboane imprimante din multe categorii.

Daca ai o imprimanta termica pentru care nu ai gasit un ribon potrivit, contacteaza-ne si gasim noi pentru tine.

In plus, te ajutam cu informatii utile despre riboane ceara sau riboane rasina in sectiunea Resurse a portalului nostru. La urmatorul link poti afla cum trebuie sa alegi riboane de ceara si riboane de rasina intr-un mod cat mai usor.

Tot aici gasesti sfaturi utile si despre alegerea unei imprimante etichete, cititoare coduri de bare sau de etichete autoadezive.
Suport online