Acest website foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea lor de catre dumneavoastra.
Newsletter

Filtrare produse

Producator
Industrii
Culoare
Compozitie
Lungime
Latime
Dispunere
Diametru interior

Riboane

Ribon - consumabil esential in tiparirea termica

Riboanele reprezinta un tip de consumabile folosite pentru un anumit tip de imprimante, si anume cele care tiparesc prin transfer termic. Imprimantele care functioneaza cu tehnologia direct termica, cum ar fi imprimantele portabile, nu necesita utilizarea ribonului.

Ribonul este foarte important in procesul de tiparire etichete de preturi, de coduri de bare, de carduri PVC. Exista mai multe tipuri riboane, clasificate in functie de cateva criterii.

Tipuri de riboane in functie de compozitie

Ribon ceara

Riboanele care au ceara (wax) in compozitie sunt utilizate in special pentru tiparirea de etichete de hartie. Sunt potrivite pentru tiparirea pe etichete de hartie mata sau semi lucioasa. Textura moale a cerii duce la o rezistenta scazuta a etichetelor tiparite impotriva zgarieturilor si a murdariei.

Exista posibilitatea imbunatatirii calitatii riboanelor cu ceara prin adaugarea de rasina in compozitie, astfel incat sa creasca rezistenta. Riboanele cu ceara se folosesc foarte mult in retail pentru tiparirea etichetelor de produse, in transporturi pentru etichetele cu adresele de livrare si in depozite pentru etichetarea marfurilor.   

Ribon rasina

Pentru etichete din plastic, in special pentru cele care sunt expuse la zgarieri, intra in contact cu substante chimice, sunt expuse umezelii sau temperaturilor extreme, riboanele termice din rasina (resin) sunt ideale. 

Rasina este recomandata pentru tiparirea etichetelor de inventar, pentru etichetele textile, cele pentru containere cu substante chimice, pentru etichetele din industria auto. Riboanele cu rasina permit expunerea etichetelor tiparite nu doar in mediu interior ci si in exterior. 

Ribon ceara si rasina

Un astfel de ribon, care combina ceara si rasina, este rezistent la murdarie si expunerea la diverse substante. Este alegerea perfecta pentru etichetele din hartie si reprezinta o optiune potrivita pentru etichetele sintetice care nu sunt expuse la temperaturi extreme sau la substante chimice dure.

Ribonul ceara rasina (wax/resin) este folosit cu succes in tiparirea etichetelor de produse, pentru etichetele de depozit, pentru cele utilizate in domeniul retail si pentru cele din domeniul sanatatii.

Riboane in functie de dispunerea cernelei

Riboanele sunt specifice procesului de tiparire prin transfer termic care se realizeaza prin incalzirea rezistentelor  prezente in capul de imprimare al imprimantei. Acesta preseaza asupra suprafetei ribonului care se incalzeste si imprima pe suprafata care trebuie tiparita cerneala cu care este acoperit.  In functie de dispunerea cernelei care acopera folia, un ribon poate fi:

Ribon Ink in

In cazul acestui tip, cerneala care acopera folia ribonului este dispusa pe partea interioara a infasurarii foliei

Ribon Ink out

La riboanele Ink out cerneala este dispusa pe partea exterioara a infasurarii foliei

Dispunerea cernelei este un criteriu foarte important in alegerea tipului de ribon, pentru ca trebuie adaptat caracteristicilor tehnice ale imprimantei. Alegerea gresita poate deteriora capul de tiparire al imprimantei, intrucat dispunerea inversa a unui ribon, cu cerneala catre capul de tiparire si nu catre suprafata care se doreste a fi tiparita, duce la directionarea cernelei catre rezistente. 

Consultanta alegere riboane

Riboanele au preturi diferite in functie de scopul pentru care sunt utilizate si sunt dispuse in mai multe dimensiuni si culori. In portalul nostru gasesti riboane imprimante din cat mai multe categorii. Daca ai o imprimanta termica pentru care nu ai gasit un ribon potrivit, contacteaza-ne si gasim noi pentru tine.Suport online