Acest website foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea lor de catre dumneavoastra.
Newsletter

Filtrare produse

Producator
Industrii
Culoare
Compozitie
Lungime
Latime
Dispunere
Diametru interior

Riboane Ceara

Riboane ceara – cum se folosesc

In procesul de tiparire prin transfer termic se utilizeaza riboane ceara sau riboane rasina.  In continuare prezentam cateva detalii legate de riboane de ceara. Celelalte sunt detaliate la categoria riboane rasina.

Folosirea unui ribon ceara este strans legata de mai multi factori: eticheta tiparita, mediul de expunere, tipul de imprimanta termica.

Ribon ceara - criterii de utilizare

Un ribon ceara este potrivit pentru etichetele mate sau semilucioase. Costurile pentru riboane ceara sunt cele mai mici din gama de riboane imprimanta. Ceara insa este foarte moale, motiv pentru care este vulnerabila la zgarieturi si murdarie.

Rezistenta redusa a acestor riboane etichete determina si o limitare legata de mediul in care pot fi utilizate etichetele tiparite. Cand folosesti riboane de ceara trebuie sa feresti etichetele tiparite de expunere la medii dure.

Riboane ceara pot fi utilizate in procesul de tiparire de etichete autoadezive pentru adrese, in livrari, de etichete autocolante pret, de etichete utilizate in domeniul retail in special.

Cele mai cunoscute riboane ceara sunt ribon Zebra din clasa 2100 sau ribon Zebra clasa 2300. Foarte populare sunt si riboane Armor, in special Armor Ribon AWR470 si Armor Ribon AWXFH.

Riboane ceara – tipuri

Un ribon imprimanta, fie ca este ribon ceara sau ribon rasina, prezinta aceleasi caracteristici: compozitie, dispunere, diametru interior, lungime, latime, culoare. Importante sunt si producatorul si industria in care le poti folosi.

In functie de aceste caracteristici riboane ceara se evidentiaza in mai multe tipuri. 

Pentru a intelege mai bine cum sa le folosesti, detaliem mai jos cateva caracteristici pentru riboane ceara.

Riboane etichete / riboane ceara - detalii caracteristici

Din punct de vedere al compozitiei, diferentierea se face in stratul de cerneala in compozitia careia intra ceara. Un ribon ceara este format din 3 straturi:

-          Strat protector – backcoating

-          Folie poliester – PET film

-          Strat cerneala – ink layer

Dispunerea se refera la partea pe care este prezenta cerneala pe folia unui ribon ceara. Aceasta poate fi pe partea interioara a foliei, si atunci vorbim de un ribon de ceara ink-in. Daca cerneala este dispusa pe partea exterioara a foliei ne referim la un ribon de ceara ink-out.

Diametrul interior al unui ribon ceara este standard si are doua valori: 1 inch sau 0.5 inch. Pentru un ribon ceara diametrul interior este important pentru a se potrivi cu imprimanta folosita.

Lungimea unui ribon ceara conteaza din cel putin doua puncte de vedere. In primul rand, trebuie sa se potriveasca spatiului dedicat in interiorul imprimantei. Cu cat un ribon ceara este mai lung, cu atat grosimea rolei este mai mare. In al doilea rand, cand vorbim despre lungimea unor riboane ceara ne gandim la numarul de etichete care se pot tipari.

Latimea, pentru un ribon de ceara este strans legata de latimea etichetei care se doreste a fi tiparita. De asemenea trebuie corelata si cu latimea maxima de tiparire a imprimantei. Un ribon imprimanta nu poate fi mai lat decat permite imprimanta. La fel, nu are sens sa cumperi un ribon ceara cu mult mai lat decat eticheta. In acest fel te asiguri ca folosesti cat mai eficient orice fel de riboane etichete ai cumpara.

Culoarea unui ribon ceara este o caracteristica importanta. Atunci cand vrei sa iti promovezi afacerea inclusiv prin intermediul etichetelor tiparite ai nevoie de flexibilitate. Pe langa informatiile de identificare a produsului ai nevoie de riboane ceara care sa poata tipari imagini, logo-uri sau mesaje colorate

Riboane ceara – produse comercializate

In portalul nostru regasesti marci de renume, indiferent de categoria de produse. Fie ca sunt cititoare coduri de bare, terminale mobile, imprimante etichete, etichete sau riboane te bucuri de produse la o calitate deosebita.

Categoria de riboane ceara nu face exceptie de la aceasta regula. Gasesti riboane Zebra si riboane Armor, doua dintre marcile compatibile cu modelele de imprimante etichete prezente in portal.

In mod constant adaugam produse noi, asa ca in curand vei gasi riboane ceara din noi marci sau mai multe riboane de ceara din cadrul aceleiasi marci.

Te asteptam sa ne contactezi pentru orice model de ribon ceara ai nevoie. Specialistii nostri te vor consilia gratuit in alegerea ta.

Ribon imprimanta / ribon ceara – consiliere alegere produs

Chiar daca esti informat, alegerea unui ribon ceara poate deveni dificila cand ai multe variante la dispozitie. Pe langa informatiile legate de caracteristici poti avea probleme in a gasi furnizorul care sa iti livreze rapid si la pret bun orice ribon imprimanta.

Contacteaza-ne pe noi pentru orice riboane ceara ai nevoie si ne asiguram ca obtii ce ai nevoie. Noi putem identifica mai rapid disponibilitatea acestora si cel mai bun pret din piata. Riboane etichete - fie ca sunt riboane Zebra sau riboane Armor - gasesti la itDepot.

Facem acest lucru prin parteneriatele pe care le-am dezvoltat cu producatorii si importatorii directi de riboane de ceara.
Suport online