Acest website foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea lor de catre dumneavoastra.
Newsletter

Filtrare produse

Producator
Industrii
Tip coduri
Standard de protectie
Rezistenta
Diagonala ecran
Memorie RAM
Memorie Flash
Capacitate baterie
Sistem de operare

Scanere Coduri De Bare

Scanere coduri de bare & Scaner cod bare – criterii de alegere

Scanere coduri de bare sunt niste dispozitive cu ajutorul carora se pot citi si interpreta informatiile continute intr-un cod de bare. Evolutia din ultima vreme a industriei a dus si la dezvoltarea ofertei in ceea ce priveste varietatea de scanere coduri bare. Ele se mai intalnesc si sub numele de cititoare coduri de bara.

Scanere coduri de bare 1D sau 2D

Scanere coduri de bare 1D sunt cel mai des intalnite. Ele sunt utilizate in depozite, in domeniul retail si la punctele de vanzare din intreaga lume. Prin urmare, varianta de scanere coduri de bare 1D este cele mai raspindit model. Este sunt usor de instalat si de utilizat. Acest lucru ajuta in domeniile unde fluctuatia de personal care utilizeaza acest tip de scaner coduri bare este mare. Motivul este ca reduce semnificativ timpul de integrare a noilor angajati.

Codurile de bare 2D sunt din ce in ce mai utilizate pentru ca ele pot inmagazina mai multe informatii. Un scanner cod de bare 2D are avantajul ca poate citi si coduri de bare 1D. Este posibil ca afacerea ta sa necesite acum un model de scaner coduri de bare 1D. In viitor este posibil sa ai nevoie de un scaner coduri bare 2D insa. De aceea e important sa stii ca exista modele de scanner cod de bare 1D care pot fi actualizate la 2D doar prin reconfigurarea aplicatiei. Acest lucru este posibil fara a schimba echipamentul cu totul.

Noi te putem ajuta cu mai multe informatii despre modelul potrivit de cititor cod de bare pe care sa il alegi.

Scanere coduri de bare in functie de distanta optima de scanare

In functie de specificul afacerii tale este important sa tii cont de distanta de la care ai nevoie sa scanezi. Astfel, esti sigur ca iti alegi modelul potrivit dintre diversele modele de scanere cod bare. Enumeram mai jos clasificarea de scanere coduri de bare, impreuna cu prescurtarile utilizate international.

  • Scanere cod de bare distanta standard (SR - Standard Range) – scaneaza pana la max 76 cm
  • Scanere cod de bare distanta medie (MR – Medium Range) – scaneaza pana la max 1.2 m
  • Scanere cod de bare distanta mare (LR – Long Range) – scaneaza pana la max 8 m
  • Scanere cod de bare distanta extinsa (ER – Extended Range) – scaneaza pana la max 18 m

Pentru o citire corecta a codurilor de bare este important sa tii cont si de calitatea etichetelor tiparite. La randul ei, calitatea tiparirii este influentata de modelul de imprimanta de etichete utilizat si de tipul de etichete si de riboane folosite.

Mediul de utilizare a unui scaner cod bare

Din acest punct de vedere exista scanere cod bare de uz general si scanere cod bare robuste.

Modelele de scanere coduri bare de uz general sunt utilizate in magazine sau in medii obisnuite in care este putin probabil sa fie lovite accidental. Ele sunt facute sa reziste la caderi de la distante mici, atunci cand sunt scapate din mana, caderi care in mod normal nu le afecteaza performanta ulterioara.

Scanere coduri bare robuste sunt necesare insa in medii dure de lucru unde probabilitatea sa fie scapate pe suprafete de beton, sa fie expuse la temperaturi extreme sau la conditii de umezeala si praf sunt mult mai mari. Astfel de medii sunt des intalnite in depozite, in spatiile de receptie sau de livrare marfa.

Un scaner cod bare robust are intotdeauna un pret mai mare decat un scaner cod de bare de uz general. Pe termen lung este insa mai eficient avand in vedere costurile mari pentru reparatii sau inlocuirea lui in caz de distrugere.

Consultanta scanere coduri de bare

Daca afacerea ta este mai complexa si ai nevoie de consultanta specializata in alegerea modelului potrivit de cititor cod bare, ia legatura cu noi si te vom ghida. Ai nevoie de un cititor coduri de bare wireless, un scanner coduri de bare sau un simplu cititor de bare? In portalul nostru gasesti orice model de cititor de coduri ai avea nevoie.

Daca doresti sa te informezi inainte de a cumpara un scanner cod bare, iti stam la dispozitie cu zona de Resurse a site-ului.
Suport online