Acest website foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea lor de catre dumneavoastra.
Newsletter

Filtrare produse

Producator
Industrii
Tip coduri
Standard de protectie
Rezistenta
Diagonala ecran
Memorie RAM
Memorie Flash
Capacitate baterie
Sistem de operare

Scanere Coduri De Bare

Scanere coduri de bare – scurt ghid de selectie

Intalnit si sub numele de cititoroare cod bare, un scaner cod de bare este un dispozitiv cu ajutorul caruia se pot citi si interpreta informatiile continute intr-un cod de bare. Evolutia din ultima vreme a industriei a dus si la dezvoltarea ofertei in ceea ce priveste varietatea modelelor de scannere pe care le poti achizitiona.

Cititoare cod bare 1D sau 2D

Scanere coduri de bare 1D sunt cel mai des intalnite. Ele sunt utilizate in depozite, in domeniul retail si la punctele de vanzare din intreaga lume. Prin urmare, scanerele de coduri de bare 1D sunt cele mai raspindite model. Este de regula usor de instalat si de utilizat, fapt ce ajuta foarte mult in domeniile unde fluctuatia de personal care utilizeaza acest tip de scanner este mare, pentru ca reduce semnificativ timpul de integrare a noilor angajati.

Codurile de bare 2D sunt din ce in ce mai utilizate pentru ca ele pot inmagazina mai multe informatii. Un scaner cod de bare 2D are avantajul ca poate citi si coduri de bare 1D. Daca afacerea ta necesita acum un model de scaner 1D, insa in viitor vei avea nevoie de un scaner 2D, e important sa stii ca exista modele de scanere 1D care pot fi actualizate la 2D doar prin reconfigurarea aplicatiei, fara sa fie nevoie sa schimbi echipamentul cu totul.

Noi te putem ajuta cu mai multe informatii despre modelul potrivit de scaner cod de bare pe care sa il alegi.

Scaner in functie de distanta optima de scanare

In functie de specificul afacerii tale este important sa tii cont de distanta de la care ai nevoie sa scanezi, pentru a fii sigur ca iti alegi modelul potrivit de scaner. Enumeram mai jos clasificarea de scanere coduri de bare, impreuna cu prescurtarile utilizate international.

  • Scaner distanta standard (SR - Standard Range) – scaneaza pana la max 76 cm
  • Scaner distanta medie (MR – Medium Range) – scaneaza pana la max 1.2 m
  • Scaner distanta mare (LR – Long Range) – scaneaza pana la max 8 m
  • Scaner distanta extinsa (ER – Extended Range) – scaneaza pana la max 18 m

Pentru o citire corecta a codurilor de bare, chiar si a celor aflate la distanta standard, este important sa tii cont si de calitatea etichetelor tiparite. La randul ei, calitatea tiparirii este influentata de modelul de imprimanta de etichete utilizat si de tipul de etichete si de ribon folosite.

Mediul de utilizare a unui scanner

Din acest punct de vedere exista scanere coduri de bare de uz general si cititoare cod bare robuste.

Cititoare cod bare de uz general sunt utilizate in magazine sau in medii obisnuite in care este putin probabil sa fie lovite accidental. Ele este facut sa reziste la caderi de la distante mici, atunci cand sunt scapate din mana, caderi care in mod normal nu le afecteaza performanta ulterioara.

Scanere coduri bare robuste sunt necesare insa in medii dure de lucru, unde probabilitatea sa fie scapate pe suprafete de beton, sa fie expuse la temperaturi extreme sau la conditii de umezeala si praf sunt mult mai mari. Astfel de medii sunt des intalnite in depozite, in spatiile de receptie sau de livrare marfa. Un scanner robust are intotdeauna un pret mai mare decat cel de uz general, insa pe termen lung este mai eficient avand in vedere costurile mari pentru reparatii sau inlocuirea lui in caz de distrugere. 

Consultanta scanere coduri de bare

Daca afacerea ta este mai complexa si ai nevoie de consultanta specializata in alegerea modelului potrivit de cititor cod bare, ia legatura cu noi si te vom ghida. 
Suport online