Acest website foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea lor de catre dumneavoastra.
Newsletter

Filtrare produse

Producator
Industrii
Tip coduri
Standard de protectie
Rezistenta
Diagonala ecran
Memorie RAM
Memorie Flash
Capacitate baterie
Sistem de operare

Terminale Mobile

Terminale mobile – utilizare si criterii de clasificare

Cand vorbim de terminale mobile, acestea au devenit o obisnuita in orice afacere. Odata cu aparitia telefoanelor smart, terminalele mobile sunt parte din viata noastra de zi cu zi. Intr-un business insa, ele contribuie considerabil la crestea eficientei si la imbuntatirea productivitatii.

Pe scurt, daca le pui angajatilor tai la dispozitie un terminal mobil potrivit, vei vedea cresteri imediate in viteza, acuratetea si numarul de activitati pe care ei le desfasoara.

Rolul de baza al unui terminal mobil utilizat in orice industrie este acela de a citi un cod de bare. De aceea il mai intalnesti si sub denumirea de scaner cod de bare sau cititor cod de bare. Varietatea de modele existente pe piata transforma alegerea modelului potrivit de cititor coduri de bare intr-o provocare.

Terminale mobile – cum le folosim

Pentru a determina cum folosim un terminal mobil trebuie sa iti definesti clar ce ai nevoie sa obtii de la el. Poti face asta raspunzand la o serie de intrebari:

 - Il folosesti pentru inventar, pentru trasabilitate sau in activitatea de teren?

 - Care este mediul de lucru, unul obisnuit sau unul dur?

 - Ce tipuri de coduri de bare ai nevoie sa iti citeasca?

 - Ai nevoie sa se poata conecta la o retea wireless?

In functie de raspunsurile la aceste intrebari vei putea sa alegi intre optiunile pe care le ai disponibile. Mai jos ai cateva informatii legate de modelele de terminale mobile clasificate in functie de anumiti factori: forma, sistem de operare, tipul de comunicatie.

Terminale mobile – clasificare

In functie de forma, terminalele mobile se clasifica in mai multe tipuri:

 - Clasic, de tip telefon – in aceasta categorie poti alege dintre terminale mobile de uz general sau terminale mobile robuste, care sunt utilizate in medii mai dure

 - De tip pistol (gun) – manerul atasat sau incastrat confera posibilitatea de a manevra cu usurinta terminalul

 - De tip inel – se monteaza pe mana si ofera mobilitate maxima utilizatorului

 - De tip tableta industriala – sunt utilizate in special pentru agentii de teren din vanzari

 - De tip laptop (montabil pe vehicule) – sunt foarte utile in depozite si pentru flotele de vehicule

In functie de sistemul de operare, intalnesti terminale mobile:

 - Cu sistem proprietar – sunt din ce in ce mai rare, si se intalnesc doar la terminalele mobile de generatie veche

 - Cu sistem Windows CE – este sistemul de operare cel mai intalnit la terminalele mobile din piata

 - Cu sistem Android – este din ce in ce mai utilizat ca sistem de operare

Daca iei in considerare tipul de comunicatie folosit, intalnesti terminale mobile cu comunicatie:

 - Wireless – comunicatia wireless este cea mai intalnita si o vei gasi impreuna cu detaliul tehnic 802.11 a/b/g/n. literele diferite se refera la viteza de transfer si depind de tipul retelei wireless utilizata. Din fericire terminalele mobile se pot adapta la mai multe tipuri de retele

 - WAN (Wide Area Network) – conexiunea se realizeaza similar retelelor de telefonie mobile, prin retele celulare. Acest tip de terminal mobil se utilizeaza in special pentru munca de teren. In cazul comunicatiei WAN trebuie sa te asiguri ca modelul de terminal mobil ales este compatibil cu furnizorul de servicii de telefonie mobila. Sa ai in vedere ca unele terminale beneficiaza de flexibilitate in schimbarea frecventei.

 - Bluetooth – este un tip de comunicatie wireless si se utilizeaza pentru conectarea a doua terminale fara instalarea de echipamente speciale. Singura conditie este ca ambele terminale care se doreste a fi conectate sa aiba capabilitatea Bluetooth.

 - GPS – foloseste aceeasi tehnologie utilizata de sistmele de navigatie a masinilor. Este utilizata in special in activitatile de teren, cand, combinata cu comunicatia WAN iti ofera posibilitatea sa localizezi marfurile.

Ti-am prezentat pe scurt cateva dintre optiunile pe care le ai disponibile. 

Consultanta terminale mobile

Suport gratuit pentru alegerea oricarui terminal mobil

Fie ca alegi un model scaner cod de bare Zebra, Motorola, Symbol, un scanner cod de bare marca Honeywell, Datalogic, Cipherlab sau orice alta marca de terminal mobil pentru citire coduri de bare, vei reusi sa ai o evidenta clara a marfurilor din depozit sau pe linia de productie printr-o scanare cod eficienta, sa optimizezi fluxurile logistice, sa imbunatatesti acuratetea livrarilor si sa reduci considerabil timpul de procesare al retururilor de produse.  

Daca nu ai gasit nici un cititor cod bare potrivit domeniului in care activezi, lasa-ne datele tale si vom gasi noi pentru tine solutia cea mai potrivita la un pret competitiv! Orice scanare cod bare va face business-ul tau mai eficient!
Suport online